Over mij

Wie ben ik?

Wat mooi en uniek om mijn werkervaringen van de afgelopen jaren nu te mogen combineren met hetgeen waar mijn hart ligt; het ontwerpen en schrijven van kinderboeken met een zorggerelateerd thema. Hieronder iets meer over mij.

Foto Geert de Jong, Cheesworks

Nadat ik een aantal jaren heb gewerkt als verpleegkundige in het ziekenhuis, waaronder op de kinder- en couveuse afdeling, heb ik de opleiding Cultureel Maatschappelijke Vorming gevolgd aan de Hogeschool Utrecht. In deze studie staat het werken en begeleiden van doelgroepen centraal, waarbij je knelpunten signaleert en groepen en individuen begeleidt met het oplossen van die knelpunten. Samen met de passie om creatief bezig te zijn en de motivatie om anderen te willen helpen heeft dit geresulteerd in het schrijven van kinderboeken met een zorg gerelateerd thema.

Op kinderen komt ontzettend veel af. Zij hebben veel indrukken te verwerken, waar we als ouder vaak niet bij stil staan. Vele gebeurtenissen kunnen bij gebrek aan goede voorlichting en begeleiding voor kinderen traumatisch werken. In mijn werk als verpleegkundige heb ik gemerkt dat er qua voorlichting en begeleiding van kinderen nog veel te verbeteren valt.

Naast mijn eigen boek verzorg ik maatwerkopdrachten voor zorginstanties en verzekeraars. Hierbij kunnen de afbeeldingen aangepast worden aan de specifieke onderzoek-/ verzorgingsruimtes van de betreffende zorginstelling.

Naast dit alles blijf ik mij verder ontwikkelen om kinderen en hun ouders nog beter te kunnen begeleiden. Dit doe ik sinds vorig jaar middels coaching en hypnotherapie. Zo ben ik hypnotherapeut en kindercoach en heb ik mijn rugzak vol ervaringen verder aangevuld met verschillende methodieken zoals energetische hypnose, trauma release therapy en de emotional freedom technique. Tot nog toe ging begeleiding hiervan via mond op mond reclame maar de website hiervoor is in de maak. Hierover later meer! Dus hou deze pagina in de gaten!

Terug naar mijn passie voor De Kleine Mug; kinderboeken en bijbehorende producten met een zorg gerelateerd thema. Want mijn visie, kijkende naar wat er tot nog toe op dit gebied is, is …

Dit kan veel beter!

Er bestaan al verschillende boekjes omtrent een ziekenhuisbezoek, maar hierin worden kinderen zelden stap voor stap voorgelicht. Het idee om voor kinderen te gaan schrijven is al meer dan tien jaar geleden bij mij ontstaan en heeft nu geresulteerd in mijn eerste boek ‘Een operatie voor Fientje’. Een boek dat kinderen op een luchtige manier voorbereidt op een operatie. Dit gebeurt zonder de vervelende dingen weg te laten en met een vrolijke tekst op rijm.

Vooral nu ik zelf moeder ben, hecht ik nog meer waarde aan een goede voorlichting voor kinderen. Dit zorgt ervoor dat mijn passie en motivatie alleen maar groter wordt. Ik hoop dan ook nog vele boeken te mogen schrijven!

Door middel van mijn kinder- en prentenboeken wil ik kinderen op een leuke, speelse en laagdrempelige manier informeren over ingrijpende gebeurtenissen en (chronische) aandoeningen.

Ik hoop dat ik jullie als ouders en kinderen met mijn boeken kan helpen. Met eenvoudige tekeningen en tekst op rijm wil ik kinderen helpen zich te uiten over wat ze zien, horen, voelen en ervaren. Het creëren van een warm, prettig gevoel van veiligheid en (h)erkenning helpt kinderen zich wat meer op hun gemak te voelen en grip te krijgen op wat er allemaal gebeurt.

Heel veel leesplezier gewenst!

over mij