Een operatie voor Fientje

Wat is het spannend als je naar het ziekenhuis gaat om geopereerd te worden. Er komt veel op je af en dat is soms best wel even eng! In het boek Een operatie voor Fientje lees je wat er allemaal bij komt kijken zodat het, wanneer je naar het ziekenhuis toe gaat, allemaal wat minder eng is! Je kan dit boekje zelf lezen, of mama of papa leest het aan je voor. Je bent in ieder geval niet alleen want Fientje heeft het ook allemaal meegemaakt en laat het je graag zien!

Geschikt voor kinderen vanaf 2 á 3 jaar

slide Fientje heeft AU

Speciaal voor de ouders

Ook voor jullie is het spannend als je kind geopereerd moet worden. Vooral wanneer het de eerste keer is, komt er veel op jullie af. Dit boek is daarom een fijn hulpmiddel om in de aanloop naar de operatie toe meerdere malen samen te lezen. Voor kinderen treedt er een stukje herkenning op, geeft het rust en zal het gevoel van veiligheid toenemen.

Tip! Er is ook een dokterskoffertje. Dit kan een goed hulpmiddel zijn om spelenderwijs aan het idee van een operatie te wennen. Dit kun je ook op deze website bestellen.

Tip! Je kind mag altijd een pop of knuffel meenemen. Vaak zelfs tot aan de operatiekamer! Wanneer je dit aan de verpleegkundige vraagt kan een handeling ook eerst worden voorgedaan op de pop of knuffel. Dit werkt vaak erg prettig en haalt ook een stukje angst weg. Meer handige tips kun je vinden op de pagina informatie voor ouders.

Enkele gegevens over het boek:

Titel:             Een operatie voor Fientje

Auteur:          Anne-Geer Fledderus

Eerste druk:  Februari 2015

Prijs:              Euro 17.95

Uitgever:       De Kleine Mug

ISBN:             97899082136906

Afmeting:       A5, 210 x 148 mm, oblong

Omvang:       40 + 4 pagina’s

Kaft:               Hardcover

Papier:            Biotop 3, 200 grams

Afwerking:       Genaaid gebonden in hardcover

Categorie:       Kinderboeken